Múzeumi élet
Szakmai munka

Elsőre talán meglepőnek tűnhet, hogy a régészek képesek vizsgálni a Kárpát-medencében i.e. 4500 és 2800 közt élő közösségek étkezési szokásait. Azonban – nagyrészt a modern természettudományos vizsgálatoknak köszönhetően – ma már a források széles köre áll rendelkezésünkre arra vonatkozóan, hogy milyen ételféleségeket és hogyan fogyasztottak a rézkori emberek. Az előadás a különböző, állati- és növényi eredetű élelmiszerek kimutatásának, kutatásainak lehetőségeit, valamint az ismert eredményeket mutatja be. 

Az előadást Hegedűs Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze tartja.    

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni a jegy megváltásával lehetséges.   

Ajánlott: felnőttek, nyugdíjasok  
Jegyár: 1500 Ft/fő  

Felhívjuk figyelmüket, hogy Ruhatárunk a program ideje alatt nyitva tart, használata kötelező!  Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a múzeum Jegypénztára 17:00-ig tart nyitva, ezután a helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges a programra.