Múzeumpedagógia

Múzeumi mesék óvodásoknak

A múzeumi látogatást nem lehet elég korán kezdeni! Varázslatos múzeumi mesékkel, történetekkel várjuk a legkisebbeket! Ajánlott: 5 éves kortól.

 
 • max. 20 fő
 • ~ 70-90 perc
 •  
   5 éves kor felett
 • múzeumi óra jegyekről és a belépőkről itt tájékozódhat.
 • Programot csak helyi, szakképzett munkatárs tarthat!
 •  
  Kérjük, lehetőleg 1 hónappal előre foglaljanak időpontot kollégáinknál! A foglalás menetéről itt tájékozódhat.
 • Jelentkezés és bővebb információ: muzeumpedagogia@mnm.hu vagy +36 1/ 327 77 00, mellékek: 346, 330, 320, 262; +36 30 451 0954

Felhívjuk figyelmüket, hogy telefonos tájékoztatást az alábbi időpontokban tudunk adni:

hétfő–csütörtök 8:30–16:30
pénteken 8.30–14.30

 

ÁLLANDÓ KÍNÁLAT

 

Őskori mesék – Hogyan élt az ősember?

Mese egy vadállatokkal teli korról, amelyben az ősember eszközt készített a túléléshez, megtanult tüzet gyújtani és éjszakai menedéket készíteni. Utazzunk vissza az időben, hogy együtt fedezzük fel az emberiség hajnalát. 

Római mesék

Pannónia gazdag legelőin át vezet az utunk: betérünk egy római legio táborába, és bepillantunk a színes városi forgatagba a római istenek meséin keresztül.

Honfoglaló mesék

A csodaszarvas vezet utunkon: megismerjük a gazdagon felfegyverzett katonákat, az előkelő asszonyokat és az egyszerű kézműveseket. Bepillantunk egy falu mindennapjaiba és látogatást teszünk a sámánnál.

Lovagmesék 

Mitől lesz valaki lovag? Kik azok a várkisasszonyok? Hogyan zajlott egy lovagi torna? Múzeumi óránk során egy lovagmesébe csöppenünk! 

Mátyás király meséi

Miről mesél nekünk Mátyás király krónikása? Tanuljuk ki a fegyverforgatást, fedezzük fel együtt a királyi palota rejtett zugait, kukkantsunk be a szakács birodalmába, és vegyünk részt egy királyi lakomán! 

Mesék a török időkből

Utazzunk vissza a hódoltság korába! Meséljenek a trubadúrok a hős vitézek tetteiről. Látogassunk el Tündérországba, az erdélyi fejedelemek fényűző udvarába. Vajon milyen étel kerülhetett egy fejedelem asztalára, milyen öltözetben illett megjelenni egy lakomán? Mesés utazásunk során még sok más titokra is fény derül!

Forradalmi mesék – 1848

A forradalmi napokban Petőfihez csatlakozunk, Kossuth Lajos mellett honvédeket toborzunk, hogy aztán magunkat is nemzeti díszbe öltöztessük.