...és még több - Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógia

(Majdnem) World Wide Petőfi

 

 

Petőfi mindenkié

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógiai fókuszú pályázata közgyűjteményeknek online tárlatok létrehozására és kooperatív múzeumpedagógiai programok megvalósítására

A pályázat célja:

Petőfi „magyarrá tette a tájat”, az az érzésünk támadhat, hogy mindenhol járt, mindenhol kapcsolódik hozzá (ritkaság, ha csak) egy történet. A pályázat célja, hogy a Petőfi bicentenáriumra működő, termékeny, elsősorban múzeumpedagógiai szakmai hálózatot hozzon létre, hogy Petőfi valóban mindenkié lehessen.

A sikeresen pályázó közgyűjtemények létrehozzák saját online tárlatukat / tárlataikat a Thinglink platform segítségével és választott, Petőfihez kapcsolható műtárgyakkal, emlékekkel bekapcsolódnak egy – akár országhatárokon is átnyúló – közös élő, online múzeumpedagógiai programokat kínáló közgyűjteményi hálózat felépítésébe és munkájába.

A pályázat leírása:

A pályázó közgyűjteménynek minden – legyen technikai vagy múzeumszakmai, módszertani – segítséget megadnak a Nemzeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai, hogy létrehozzák saját online kiállításukat és azt feltöltsék számukra releváns tartalmakkal, illetve kapcsolódó programokat dolgozzanak ki.

A Thinglink fiók létrehozása, a 3D panorámafotók elkészítése, a tárlat véglegesítése nem igényel anyagi ráfordítást! 

Az elkészült tárlatok választott elemeinek kiemelésével együtt olyan közös kiállítást hozunk létre, mely lehetővé teszi a kooperatív, élő, online vezetéseket.

A pályázat ütemezése:

Május 9. – pályázat beadásának határideje

Május 16. – pályázatok elbírálása

Július 1. – online tárlatok elkészülése

Nyári szünet