Mini múzeum

Babával a múzeumban

Tárlatvezetések és interaktív programok kismamáknak és kispapáknak

 
 • max. 10 fő (felnőtt) + max. 2 gyermek/felnőtt
 • 1 óra
 • A jegyárakról ITT tájékozódhatnak. A megváltott jeggyel a program után állandó kiállításaink egésze látogatható. 
 • Programot csak helyi, szakképzett munkatárs tarthat!
 •  
  Kérjük, lehetőleg 1 hónappal előre foglaljanak időpontot kollégáinknál! A foglalás menetéről itt tájékozódhat.
 • Jelentkezés és bővebb információ:
  tarlatv@mnm.hu vagy
  +36 1/ 327 77 49

Szeretettel várjuk a kismamákat-kispapákat az egy évesnél nem idősebb apróságokkal karöltve, minden hónap második csütörtökjén a Babával a múzeumban! programunkon.

Új programsorozatunkon változatos témákkal, egyes estekben tárlatvezetéseken túlmutató, interaktív játékokkal, módszerekkel, minden érzékszervre ható aktivitásokkal hozzuk közelebb a történelmet a legkisebbekhez és a legnagyobbakhoz. 

A programon javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen, ezt előre jelezzék! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található. 

A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Múzeum 10:00 órakor nyit, hamarabb sajnos nincs lehetőség a belépésre. 

 

A programokon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jegyek megvásárlásával lehet, az esemény címére kattintva. 

 

További információ: tarlatv@mnm.hu

 

IDŐPONTOK 2023-ban: 

 

Január 12., 10:00 – Reneszánsz pompa testközelből

Tematikus tárlatvezetésünk keretében a magyarországi reneszánsz világába kalauzoljuk a látogatókat. Hogyan élt a reneszánsz ember itthon? Mit jelentett a magánélet, szerelem, gyereknevelés akkor? A vezetés során az Itáliából begyűrűző reneszánsz életérzést és kultúrát hozzuk közelebb Hunyadi Mátyás király és Beatrix királyné személyén keresztül. 

 

Február 9., 10:00 – Mi fán terem a mitológia?

Februári Babával a múzeumban! programunk keretében az ókori világgal ismerkedünk, a mitológia varázslatos és mesés történeteit vizsgáljuk meg közelebbről. Miért olyan izgalmasak a mai művészeknek, alkotóknak még mindig a görög vagy római mítoszok? Milyen váratlan helyeken fedezhetjük fel ma ezeknek a többezer éves történeteknek a szereplőit? 

 

Március 9., 10:00 – Test-történetek – Róma

Az emberi test az egyik legegyértelműbb dolog a világon, legalábbis számunkra. De miről árulkodik egy test? Minden test egy történetet is rejt, sőt minden korszak beleírta a testekbe is a történetét. A Test-történetek tárlatvezetés arra keresi a választ, hogy egyes történelmi korszakok hogyan és miként látták az emberi testet. Milyen célt és funkciót kapcsoltak hozzá? Mit láttak szépnek, vagy mit akartak magukon megváltoztatni és elrejteni? A programon az ókori világ test-történeteivel ismerkedünk.

 

Április 13., 10:00 – Minden, ami fénylik

Mit mesél el valakiről az ékszere, a kiegészítője vagy a ruházata?

Az MNM régészeti leletei között mesés ékszereket és díszes ruhakiegészítőket fedezhet fel a látogató. Áprilisban a gazdag kincsek között kalandozunk, régmúlt idők embereinek ízlését és életét járjuk körbe az ékszereken keresztül. 

 

Május 11., 10:00 – Múzeumkerti séta 

A múzeumkerti sétán a Magyar Nemzeti Múzeum körül 1860 óta kialakult szoborkertet is megismerhetik az érdeklődők. Költők, tudósok, szabadsághősök szobrairól tudhatnak majd meg rengeteg érdekességet: mi minden történt velük az elmúlt másfél évszázadban? Számos anekdota, színes történet várja látogatóinkat ezen a hangulatos esti programon a megújult Múzeumkertben!