Felnőtteknek

Online tárlatvezetések

Múzeum bárhonnan! Jelentkezzen élő online tárlatvezetéseinkre!

 
 • 1 csoport (max. 30 fő)
 • ~ 45-90 perc
 •  
  7-12. évfolyam
 • Az Online tárlatvezetések programjegyekről és a belépőkről itt tájékozódhat.
 • Programot csak helyi, szakképzett munkatárs tarthat!
 •  
  Kérjük, lehetőleg 1 hónappal előre foglaljanak időpontot kollégáinknál! A foglalás menetéről itt tájékozódhat.
 • Jelentkezés és bővebb információ:
  tarlatv@mnm.hu vagy
  +36 1/ 327 77 49

A FOGLALÁS MENETE

Kérjük, lehetőleg 1 hónappal előre foglaljanak időpontot kollégáinknál! 

A bejelentkezés csak megerősítő e-maillel, és az arra történő visszaigazolással együtt érvényes. Kizárólag a honlapon feltüntetett, és az e-mailben visszaigazolt árak, kedvezmények és adatok mérvadóak. Szóbeli tájékoztatásra hivatkozást nem fogadunk el.

 • Online program címe:
 • Tárlatvezetés nyelve: 
 • Megrendelő neve: 
 • Csoportvezető e-mail-címe és telefonszáma:
 • Intézmény neve: 
 • Számlaigény esetén kérjük ELŐRE megadni:
  • Számlázási név:
  • Számlázási cím (ha ettől eltérő: postázási cím):
  • Adószám:

 A tárlatvezetések a ZOOM alkalmazás felületén zajlanak, amelyre a résztvevők regisztráció után meghívót kapnak. 

A tárlatvezetéseket a „Pannónia fénye – a Seuso-kincs” kiállításon kívül egy külön erre a célra létrehozott virtuális kiállításban tartjuk.

 

ÁLLANDÓ KÍNÁLATUNK

Kelet és nyugat határán – Régészeti Top 10

Az állandó régészeti kiállítás ősi kincsei a régmúlt idők homályába repítenek vissza. Mennyire lehetett kiszolgáltatott a természet viszontagságainak a kőkor embere? Hogyan törte fel az ember a fémek megmunkálásának titkát? Fejtse meg a szkíta aranyszarvasok rejtélyét, ismerje meg a Duna két partját elfoglaló rómaiakat és barbárokat, gyönyörködjön a hunok pusztítása elől elrejtett szilágysomlyói kincsben, vagy csodálja meg a fél évezreddel későbbi honfoglalók fémművességét a galgóci tarsolylemez vonásaiban!

 

Pannonia fénye – a Seuso-kincs

Ismerje meg a késő római elit mindennapjait a világszinten páratlan Seuso-kincsen keresztül. A 14 részből álló ezüst kincslelet darabjai lélegzetelállító ötvösmunkák, amelyek mítoszokról, hősökről, háborúkról, és a korszak mindennapjairól mesélnek A Seuso-kincs 3D virtuális kiállítás a pannoniai elit pazarló és fényűző luxusát tárja elénk.

 

Honfoglaló őseink nyomában

Kik és hogyan vették birtokba a Kárpát-medencét az avarok után, és kit találtak itt a magyarok? Ha velünk tart, megszólaltatjuk a földből előkerült régészeti leleteket, amelyek mesélnek őseink mindennapjairól, harcairól és virágzó kultúrájukról. Online tárlatvezetés a 9–10. századot bemutató állandó kiállításrészünkben.

 

A Magyar Királyság fénykora: a középkor

Milyen titkokat rejt a koronázási palást? Milyen volt az élet az Árpád-korban? Mit tudunk Hunyadi Mátyás uralkodásáról? Hogyan érkezett meg a reneszánsz a magyar területekre? Ismerje meg virtuálisan a múzeum legszebb középkori kincseit az államalapítástól az ország három részre szakadásáig.

 

A török kori Magyarország

Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok… Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagyhatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket! Páratlan kincsek között kalauzoljuk virtuálisan a látogatókat a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig. 

 

„A leghosszabb század nagyjai” – a 19. század története

Hogyan alakult a Magyar Királyság sorsa a nemzetállamok születésének tavaszán? Milyen hatást gyakorolt Széchényi Ferenc a magyar kultúrára? Ismerje meg velünk a reformkor nagyjait, a márciusi ifjakat, kövesse végig kiegyezésüket a hatalommal, és fedezze fel a dualizmus mindennapjait! Online tárlatvezetés a reformkortól az 1. világháború kitöréséig.

 

TOP 10 – MNM KOKTÉL

Fedezze fel velünk a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket, vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire. A történelem élővé válik a Magyar Nemzeti Múzeum falai között, ha csatlakozik tárlatvezetőnkhöz. Ismerkedjen meg virtuálisan gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában.

 

Málenkij Robot Emlékhely

Online tárlatvezetés A pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban c. kiállításban.

Az online tárlatvezetésen az Emlékhely kamráit virtuálisan járjuk végig. A kiállítás a második világháború után tömegesen elhurcolt nőknek és férfiaknak állít emléket.  Fényképeken, plakátokon, visszaemlékezéseken és túlélőktől származó tárgyakon keresztül ismerkedünk meg Magyarország második világháborús végnapjaival, a kényszermunkára elhurcoltak keserves mindennapjaival, és a hazatérés keserédes pillanataival.

A program regisztrációhoz kötött: További információ és időpontfoglalás: malenkij@mnm.hu,

+36 30 701 52 23