Kiadványok

A Magyar Nemzeti Múzeum könyvkiadója

A Magyar Nemzeti Múzeum kiadványai a múzeum gyűjteményeinek gazdagságáról és az intézményben folyó tudományos kutatásokról, illetve az intézmény által vezetett régészeti feltárásokról adnak számot. Fontosnak tartjuk, hogy a múzeum által gondozott kulturális örökség és az azokra épülő tudományos eredmények széles körben hozzáférhetővé váljanak, és ezáltal inspirációt nyújtsanak kutatóknak, hagyományőrzőknek, műgyűjtőknek, művészeknek – és bárkinek, aki érdeklődik a múlt eseményei iránt.

Könyves kínálatunk a gyűjteményi és a kiállítási katalógusoktól a történeti és régészeti monográfiákon és tanulmányköteteken keresztül az ismeretterjesztő kiadványokig terjed. Több évtizedes múltra visszatekintő periodikáink és könyvsorozataink mellett kiállításainkra reprezentatív, az adott témát részletesen feldolgozó katalógusokkal készülünk. A Kárpát-medence és Magyarország történetének meghatározó korszakairól gazdagon illusztrált ismeretterjesztő kiadványokat publikálunk. A Magyar Nemzeti Múzeum által kezdeményezett, szervezett vagy különböző együttműködések keretében végzett kutatásokról, konferenciákról adnak számot a tudományos közönségnek szánt köteteink.

A Magyar Nemzeti Múzeum nemcsak a magyar közönséghez szól. Küldetésünk az is, hogy a kutatások és a kiállítások tudományos eredményeit és rajtuk keresztül a Kárpát-medence és Magyarország történetét a külföldi közönség is megismerje és elismerje. Ezt szolgálják angol nyelvű köteteink és kétnyelvű, magyar-angol kiadványaink.

Kapcsolat: kiadvanyok@mnm.hu

>>>Kiadványaink teljes listája és online vásárlás<<<

Legfrissebb köteteink: 

Az Árpádok országa
Szerző: Ritoók Ágnes és Simonyi Erika (szerk.)
Kiadó:Magyar Nemzeti Múzeum
Év: 2022
ISBN: 9786155978708
Terjedelem: 632 oldal
Kötés: Kemény
arpadok_orszaga_boritoterv_front_v

Magyar EXPO sikerek 1851-2021
Szerző: Gál Vilmos (szerk.)
Kiadó: Magyar Nemzeti Múzeum
Év: 2022
ISBN: 978615597815
Terjedelem: 288 oldal
Kötés: Fűzött
magyar_expo_sikerek_jav