Rangos kitüntetésekkel ismerték el a Magyar Nemzeti Múzeum dolgozóinak munkáját

Állami kitüntetéseket vehetett át a Magyar Nemzeti Múzeum több munkatársa a mai napon.

Állami kitüntetéseket vehetett át a Magyar Nemzeti Múzeum több munkatársa a mai napon.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából a Karmelita kolostorban L. Simon László főigazgató a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, többek között az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi magyar kiállításának kurátoraként végzett magas színvonalú munkája elismeréseként.

Dr. Vitályos Eszter a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a Pesti Vigadóban a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adták át Kreiter Eszternek, a MNM Nemzeti Régészeti Intézet koordinációs igazgatójának a hazai régészet érdekében végzett példaadó vezetői vezetői munkájáért.

A múzeum és tagintézményeinek érdekében végzett kimagasló és példaértékű szakmai munkája elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Havasi Tamásné, a MNM Esztergomi Vármúzeum gazdasági vezetője, Kómár Éva, Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ főosztályvezetője, Dr. Ritoók Ágnes régész-főmuzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Tárának munkatársa, Szemkómé Rák Emese, a MNM Rákóczi Múzeum gazdasági vezetője, valamint Váradi László, a MNM Rákóczi Múzeum nyugalmazott fotós-restaurátora.

Örömteli, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum Alapítványának elnöke, Dr. Raczky Pál régész, egyetemi tanár Széchenyi-díjat kapott.

Gratulálunk munkatársainknak, köszönjük a példaértékű munkájukat!