Babával a Múzeumban!

Szeretettel várjuk a kismamákat-kispapákat az egy évesnél nem idősebb apróságokkal karöltve, minden hónap második csütörtökjén a Babával a múzeumban! programunkon.

Új programsorozatunkon változatos témákkal, egyes estekben tárlatvezetéseken túlmutató, interaktív játékokkal, módszerekkel, minden érzékszervre ható aktivitásokkal hozzuk közelebb a történelmet a legkisebbekhez és a legnagyobbakhoz.

>>>JEGYVÁSÁRLÁS<<<

  • Jegyár: 3000 Ft/fő
  • Találkozási pont: MNM Jegypénztár
  • Létszám: max 10 fő (felnőtt) + max. 2 gyermek/felnőtt
  • Időtartam: kb 1 óra

A programon javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen előre jelezni! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található.

A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

Időpontok és tematikák 2023-ban: 
Január 12., 10:00 – Reneszánsz pompa testközelből
Tematikus tárlatvezetésünk keretében a magyarországi reneszánsz világába kalauzoljuk a látogatókat. Hogyan élt a reneszánsz ember itthon? Mit jelentett a magánélet, szerelem, gyereknevelés akkor? A vezetés során az Itáliából begyűrűző reneszánsz életérzést és kultúrát hozzuk közelebb Hunyadi Mátyás király és Beatrix királyné személyén keresztül. 

Február 9., 10:00 – Mi fán terem a mitológia?
Februári Babával a múzeumban! programunk keretében az ókori világgal ismerkedünk, a mitológia varázslatos és mesés történeteit vizsgáljuk meg közelebbről. Miért olyan izgalmasak a mai művészeknek, alkotóknak még mindig a görög vagy római mítoszok? Milyen váratlan helyeken fedezhetjük fel ma ezeknek a többezer éves történeteknek a szereplőit?  

Március 9., 10:00 – Test-történetek – Róma
Az emberi test az egyik legegyértelműbb dolog a világon, legalábbis számunkra. De miről árulkodik egy test? Minden test egy történetet is rejt, sőt minden korszak beleírta a testekbe is a történetét. A Test-történetek tárlatvezetés arra keresi a választ, hogy egyes történelmi korszakok hogyan és miként látták az emberi testet. Milyen célt és funkciót kapcsoltak hozzá? Mit láttak szépnek, vagy mit akartak magukon megváltoztatni és elrejteni? A programon az ókori világ test-történeteivel ismerkedünk.

Április 13., 10:00 – Minden, ami fénylik
Mit mesél el valakiről az ékszere, a kiegészítője vagy a ruházata?
Az MNM régészeti leletei között mesés ékszereket és díszes ruhakiegészítőket fedezhet fel a látogató. Áprilisban a gazdag kincsek között kalandozunk, régmúlt idők embereinek ízlését és életét járjuk körbe az ékszereken keresztül. 

Május 11., 10:00 – Múzeumkerti séta 
A múzeumkerti sétán a Magyar Nemzeti Múzeum körül 1860 óta kialakult szoborkertet is megismerhetik az érdeklődők. Költők, tudósok, szabadsághősök szobrairól tudhatnak majd meg rengeteg érdekességet: mi minden történt velük az elmúlt másfél évszázadban? Számos anekdota, színes történet várja látogatóinkat ezen a hangulatos programon a Múzeumkertben!

Szeretettel várjuk Önöket!