A házasság hetén bemutatkozik a Magyar Menyasszony című nagyszabású projekt!

A Magyar Nemzeti Múzeum 2023 decemberében nyíló Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállítása a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából az esküvői szokások, hagyományok, viseletek térbeli és időbeli változását mutatja majd be 1522-től 2022-ig.

A Magyar Nemzeti Múzeum célja, hogy létrehozza az ország legnagyobb online esküvői gyűjteményét és a különleges darabokat be is mutassa a decemberi kiállításán.

A Magyar Nemzeti Múzeum több száz, a párválasztással és az esküvővel kapcsolatos műtárgyat őriz a kora újkortól egészen a jelenkorig.
A decemberi tárlat az intézmény saját anyagán felül az egész ország esküvői emlékeire épít. A múzeum ezért országos lakossági gyűjtési akciót hirdet, a képeket, fotókat, családi történeteket egy online térbe várja a múzeum és a remények szerint így létrejön minden idők legnagyobb esküvői témájú online gyűjteménye!
A gyűjtésben résztvevő magánemberek saját és családjuk történetével látható módon részévé válnak majd így a magyar nemzet történelmének azzal, hogy együtt szerepelnek a történelem könyvekből ismert “nagyjainkkal”.