Vásárolja meg BudapestArtWeek karszalagját nálunk!

BudapestArtWeek
2017. április 18-23.

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is kapcsolódott a BudapestArtWeek-programhéthez!
múzeum állandó kiállításai a BudapestArtWeek-karszalaggal is látogathatók 2017. április 18-23. között.
Ezen felül egy különleges programra is felhívjuk a figyelmet, amely a karszalaggal, de külön belépőjeggyel is látogatható

#Orfeusz #Eurüdiké (részlet) a Magyar Nemzeti Múzeumban
Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai viszonyok közé helyezi, egészen sajátosan értelmezve át az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet. A táncelőadás a Magyar Nemzeti Múzeum Római kőtárában újabb jelentésrétegekkel bővül 2017. április 21-én 17 órától a BudapestArtWeek alkalmából! Orpheusz ezúttal nem csak szimbolikusan megy le az alvilágba szerelme után. A múzeum Lapidáriumában a közönséggel együtt „száll alá”, hogy együtt járják meg a párral a poklok poklát. A táncelőadás után pedig egy másik párbaj következik! Szabó Júlia múzeumpedagógus és Szabó Ádám régész párbeszédén keresztül a táncosok után a kövek kerülnek rivaldafénybe.  Az exkluzív tárlatvezetésen két olyan különleges sírkövet is felfednek, amelyen Orpheus mitológiai története bontakozik ki.

Vásárolja meg karszalagját a Magyar Nemzeti Múzeumban!

Jegyárak:

  • teljes árú jegy: 4000 Ft
  • diák/nyugdíjas: 3000 Ft
  • családi belépő (2 szülő és legfeljebb 2 gyerek / 6 év felettiek): 10 000 Ft / család

A már karszalaggal érkező látogatókat az Intézmény ingyenesen beengedi a programra, kérjük, hogy váltson regisztrációs jegyet a pénztárban.