Gyűjtemény és raktárkezelő felső-középfokú szakképző tanfolyam 2017/2018

OKJ azonosító szám: 51 211 03

Munkaügyi Központi nyilvántartási szám: 01-0248-04

A múzeumi gyűjtemény- és raktárkezelő szakképzés – melynek szakmai követelmény­moduljait és vizsgakövetelményeit az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 37/2013. (V.28.) EMMI rendeletben szabályozta – a moduláris rendszerű szakképzés területén a műtárgy­vé­del­mi munkatárs (OKJ 53 211 01) szakma részszakképesítése.

A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a különböző anyagú (kerámia, fém, fa, textil, papír, üveg, bőr, kő) műtárgyak kezelése és raktározása terén. A képzés lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy rendszerezzék elméleti és gyakorlati ismereteiket, melyekkel képessé válnak a megelőző műtárgyvédelem elvégzésére.

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik:

  • érdeklődnek a műtárgyak iránt, mert a tanfolyamon megismerhetik a különböző típusú tárgyak felépítését és alapvető készítéstechnikáját,
  • érdeklődnek a műtárgyak iránt és szeretnének múzeumban elhelyezkedni (Az országos múzeumi intézményekben tett órai látogatások során bepillantást nyerhetnek a különböző gyűjteményekbe és az ott zajló munkafolyamatokba),
  • rendelkeznek saját gyűjteménnyel, mert a képzés elvégzését követően a műtárgyvédelmi szempontból optimális környezeti tényezők megteremtésével hozzájárulhatnak gyűjteményük élettartamának meghosszabbításához,
  • már múzeumban dolgoznak, de nem rendelkeznek megfelelő szakképesítéssel (a szakképző tanfolyam a hétéves képzési tervben tervezhető).

A képzésben résztvevők sikeres záróvizsga után OKJ-s „műtárgyvédelmi munkatárs szakképesítés - múzeumi gyűjtemény- és raktárkezelő részszakképesítés” végzettséget igazoló bizonyítványt kapnak.

Intézményünk vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezik.

Tanfolyamvezető: Várfalvi Andrea, főrestaurátor

A tanfolyamot maximum 10 fővel indítjuk, túljelentkezés esetén a jelentkezőket felvételi beszélgetésre (szakmai tájékozottság felmérése) hívjuk be, melynek időpontjáról külön értesítést küldünk.

Jelentkezési határidő: 2017. április 28. Határidő utáni jelentkezést nem áll módunkban elfogadni.

Bővebb információ és jelentkezési lap a csatolt dokumentumban: