„Jelen adomány tiszteletadás Hazámnak és Kossuth Lajos személyének. Célja örök emlék állítása Marton Antóniának.”
Ezzel a mondattal kereste meg az adományozó a Magyar Nemzeti Múzeumot egy legyezővel, amit – a doboza fedelében levő felirat szerint - Kossuth Lajos ajándékozott Marton Antóniának.

nov. 03-tól

feb. 28-ig

Kossuth-ereklye kamarakiállítás

A MÚZEUM KÖRÚT ’56 – című, 1956-os tematikájú szabadtérikiállítás, a Magyar Nemzeti Múzeum kerítését emeli be a múzeum kiállítóterei közé.  A különleges kiállítás a Múzeumkert Múzeum körúti és a Bródy Sándor utcai oldalán mutatja be azokat az 1956-os felvételeket, amelyek a forradalom itt lezajlott eseményeit örökítették meg.

okt. 21-től

feb. 28-ig

MÚZEUM KÖRÚT ’56

Schwanner Endre (1928), Balogh Rudolf-díjas fotográfus 2011-ben adta át fotográfiai életművét más, történeti értékű tárgyakkal és dokumentumokkal együtt a Nemzeti Múzeumnak. Kiállításunk döntően a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben Budapesten készült fényképeiből válogat. A kiállított fotók zöme zselatinos ezüst szerzői nagyítás.

dec. 01-től

jan. 29-ig

Schwanner / Idők

IV. Károly koronázása - 1916

Az utolsó magyar király, IV. Károly és felesége, Zita királyné 1916. december 30-ai budai koronázásának századik évfordulójára egy olyan kiállítást rendezünk, amely egyrészt bemutatja a koronázás eseményeit, helyszíneit és személyeit, másrészt e jelentős eseményt belehelyezi az első világháborúban már két éve hadviselő félként résztvevő Osztrák-Magyar Monarchia háborús mindennapjaiba. 

dec. 20-tól

márc. 19-ig

Utolsó felvonás