A hagyomány szerint Róma városát április 21-én alapította a latiumi királyok leszármazottja, Romulus, Mars és Rhea Sylvia fia, az Augustus kori auctorok számításai alapján Kr.e. 753-ban, vagy előtte-utána két évvel. Az alapítás jogát az első, rómainak nevezhető, madarak általi előjelkérés azaz auspicium eredményeképpen szerezte meg ikertestévre Remus ellenében. A korszak régészeti leletei alátámasztják a városalapítás időszakát. Róma városa pedig birodalommá fejlődött és olyan politikai, szellemi és gazdasági centrummá, amelynek hatása máig tartó.

Róma születésnapja alkalmából olasz zászlóforgató csoport tart látványos bemutatót a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél, pénteken 16.00 órától.

A zászlóforgató csoport 1972-ben kezdte meg működését a Pro Loco di Fivizzano védnökségével, majd 1983-ban hivatalosan is független társasággá vált felvéve a Fivizzano Történelmi Csoport nevet. A bemutatók alatt a szóló, páros, kis- és nagycsoportos mutatványokkal lépnek fel. A fenséges történelmi felvonulást és a drapériák forgatását dobok pergése, harsonák és furulyák hangja kíséri, melynek célja, hogy egy jól összehangolt, eredeti előadást hozzon létre.

A program a budapesti Olasz Kultúrintézetel együttműködésben valósul meg.

Dátum:
2017/04/21 - 16:00
Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert

Kategória:
Célcsoport: