Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai viszonyok közé helyezi, egészen sajátosan értelmezve át az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet. A táncelőadás a Magyar Nemzeti Múzeum Római kőtárában újabb jelentésrétegekkel bővül 2017. április 21-én 17 órától a Budapest Art Week alkalmából!

A KÜLÖNLEGES PROGRAM A KARSZALAG MELLETT KÜLÖN PROGRAMJEGGYEL IS LÁTOGATHATÓ!

Vásárolja meg Budapest Art Week karszalagját a Magyar Nemzeti Múzeumban!
Jegyárak:

  • teljes árú jegy: 4000 Ft
  • diák/nyugdíjas: 3000 Ft
  • családi belépő (2 szülő és legfeljebb 2 gyerek / 6 év felettiek): 10 000 Ft / család

Programjegy: 2500 Ft/fő

Eurüdiké most kortárs világunk poklába száműzetik. Természetesen ide is követi őt szerelme, a görög mitológia híres dalnoka, ám Orfeusz hiába érti még az állatok nyelvét is, ez a világ számára kiismerhetetlen, a líra feltalálója egyszerre ügyefogyottá és tehetetlenné válik – nincs ereje szembemenni a 21. század világképével. Megpróbál megfelelni az Eurüdiké új ízlésvilágának. Orfeusz azonban nem képes megtagadni önmagát: a szeretett nőtől teljesen eltérő, lényegileg lassúbb, belső ritmusa nem talál harmóniát megváltozott szerelme hétköznapjaival. Halhatatlannak hitt, még a halált is túlélő szerelmük kerül veszélybe. A boldog, kortalan lassúság értelmezhetetlenné válik a jelen múlandóságában, gyorsaságában.

A táncelőadás Szabó Júlia múzeumpedagógus és Szabó Ádám régész párbeszédével kezdődik, ahol megismerhetjük a férfi és a nő történetét. Az exkluzív tárlatvezetésen két olyan különleges sírkövet is felfednek, amelyen Orpheus mitológiai története bontakozik ki. A közönség ezután a táncosok nyomába ered, hogy a művészet erején keresztül szembesüljön azzal, hogy a Orfeusz és Eurüdiké mítosza örökérvényű.

A program regisztrációköteles!
REGISZTRÁLNI az oldal alján, az igényelt helyek számának megjelölésével és az email-cím megadásával lehet.

Koreográfia, tánc: Simkó Beatrix, Grecsó Zoltán
Zene: Gryllus Ábris
Látvány: Dömölky Dániel
Jelmez: Földi Petra
Producer: Pro Progressione
Tárlatvezetés: Szabó Júlia és Szabó Ádám

Dátum:
2017/04/21 - 17:00
Helyszín:

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Lapidárium

Kategória:
Célcsoport: